Groene Hart Varken

Groene Hart varken

Het Groene Hart varken is een zelf-ontwikkelde kruising van oude varkensrassen. Specifiek Groene Hart omdat de kruising haar oorsprong vindt uit het Groene Hart.

Het Groene Hart varken is bijzonder in haar soort; het vlees heeft van zichzelf smaak, een mooie vetlaag en donker van kleur, zoals varkens vlees ooit bedoeld was. Na geboorte blijven de biggen ruim 5 weken bij hun moeder. Na het spenen komen ze in mooie strohokken terecht met uitloop naar buiten, waardoor er genoeg ruimte is voor hun natuurlijk gedrag. Zodoende is het niet nodig om hun staarten en hoektanden te knippen. Naast goede huisvesting krijgen de varkens ook verantwoord te eten. Voor een varken geldt als geen ander: wat je erin stopt, komt je er ook uit. Daarom krijgen ze speciaal voor hen ontwikkeld voer. Dit voer is met minstens 13 producten, waaronder diverse graansoorten, bijzonder veelzijdig. Uiteraard is het soja- en antibiotica vrij en streven we ernaar alles van Europese bodem te halen.

De Groene Hart Varkens boeren zijn bijzondere boeren. Dat maakt het Groene Hart varken nog bijzonderder dan het al is. Het zijn stuk voor stuk boeren die zelfstandig nadenken en hebben durven kiezen voor een kleinschalige varkenshouderij die tegen de stroom ingaat.

Baambrugs big uit Reeuwijks Poldervlees